Clienții din toată lumea pot plăti direct în moneda lor locală, grație DCC

Ai clienți și din străinătate? Când vor plăti cu cardul, terminalele de plată Global Payments, le va afișa suma de plată atât în RON cât și în moneda lor de origine. Această opțiune numită Conversie Valutară Dinamică (DCC) le va facilita mult plata, deoarece astfel vor ști exact cât au de plată direct în moneda din țara lor. În plus, tu vei primi un BONUS pentru fiecare tranzacție prin acest serviciu - venituri suplimentare fără niciun efort!

De ce să ai serviciul activat pe terminal?

Primești un bonus

Vei primi un comision pentru fiecare plată făcută de clienți în moneda lor de origine.

Transparent și fără efort

Tu trebuie doar să introduci suma de plată în RON. Terminalul va recunoaște automat cardul emis în altă țară și va afișa pe ecran atât suma în RON cât și în moneda de origine a cardului, dar și cursul de schimb.

Activare de la distanță

Este suficient să ne spui dacă dorești serviciul, iar noi îl vom activa pentru tine de la distanță. Fără acte adiționale sau timp pierdut!

Monede acceptate

În acest moment putem oferi peste 50 de monede, iar numărul acestora este în creștere. De acum, clienții din toată lumea pot plăti direct în moneda lor. Vei vedea cât este de popular acest serviciu!

Exemplu

Ai clienți din țări precum Regatul Unit, Ungaria, Italia? O parte dintre acești clienți vor alege să plătească în moneda lor națională iar tu vei câștiga, de exemplu 10 RON pe zi. Pentru fiecare plată prin opțiunea DCC, veți primi de la Global Payments 0,5% din valoarea tranzacției. La o mică estimare, daca sunteți deschis zilnic, atunci ați putea să obțineți 300 RON/luna, respectiv 3600 RON/an. Și asta cu un minim efort din partea Dvs. Activează acum serviciul DCC pe terminalul tău! Clienții străini apreciază acest serviciu, statisticile ne arată că mai mult de jumătate dintre aceștia aleg să plătească în moneda lor de origine.

Cum funcționează serviciul DCC? Simplu și transparent.

Urmărește videoclipul cu instrucțiuni despre cum să procedezi cu o tranzacție DCC.

DCC

Îți oferim serviciul DCC complet GRATUIT. Activarea se va face de la distanță. Trebuie doar să ne contactezi!

DCC

Nu vei suferi schimbări. Vei proceda ca și până acum, introduci suma de plată în RON și contul îți va fi creditat tot în RON.

DCC3

La inițierea unei plăți cu card Visa sau Mastercard, terminalul va recunoaște automat țara de origine a cardului, iar conversia va fi efectuată prin DCC. Pe ecran va fi afișată atât suma în RON cât și în moneda de origine.

dcc4

Terminalul va afișa pe ecran cursul de schimb și taxele - corect și transparent. Astfel clientul va ști exact cît are de plată, fără alte bătăi de cap. Pentru tranzacțiile efectuate cu cardurile emise în țările europene se va aplica cursul de schimb ECB (European Central Bank).

dcc5

Clientul va decide. Dacă vrea să plătească în moneda de origine, terminalul va face conversia, în locul băncii emitente a cardului.

dcc6

Îți vom credita contul în RON pentru toate tranzacțiile prin DCC. Vei regăsi informații detaliate despre tranzactii în extrasele noastre. Bonusul tău va fi scăzut din taxa obișnuită pentru tranzacții, ceea ce îți va diminua cheltuielile.

Lista monedelor acceptate

Ne propunem să creștem numărul de monede acceptate. În acest moment putem oferi peste 50 de monede, iar numărul acestora este în creștere.

Přehled DCC měn

Întrebări frecvente despre DCC

Dacă clientul depune o plângere pentru o tranzacție cu cardul efectuată prin DCC, compania emitentă a cardului Visa sau Mastercard va transfera tranzacția din moneda locală a deținătorului de card în RON, înainte să vă încasăm suma pretinsă. Datorită diferențelor dintre ratele de conversie, suma finală reținută ar putea fi diferită de tranzacția originală în moneda sa națională. În astfel de cazuri, vă vom notifica în scris, înainte să vă debităm suma din cont.

Pentru a promova serviciul DCC, puteți folosi expresii precum următoarele:

  • „Doriți să achitați în euro sau în RON?”
  • „Suma totală este de 300,00 RON, sau 60,99 EUR. În ce monedă doriți să achitați?”

"Global Payments stabilește cursul valutar pentru fiecare zi, iar apoi îl aplică tuturor tranzacțiilor efectuate cu terminalul dumneavoastră de plăți. Acest curs este afișat înainte ca tranzacția să fie procesată de terminal. De asemenea, va apărea și pe chitanță, atunci când tranzacția este efectuată."

DCC poate fi folosit și pentru tranzacții care necesită așa numita pre-autorizare, de exemplu pentru cazarea la hotel sau închirierea unui autoturism. În acest caz, clientul va vedea cursul valutar actual pentru DCC, precum și suma convertită în moneda respectivă. Vă rugăm să aveți în vedere că atât cursul valutar final, cât și suma în moneda locală vor fi determinate la finalul perioadei de tranzacție, odată cu efectuarea check-out-ului sau terminarea serviciului. Clienții pot alege să nu utilizeze DCC la terminarea perioadei. Dacă acest lucru se întâmplă, vor trebui să se deplaseze la recepția hotelului sau a serviciului de închirieri.

Dacă îi returnați clientului o tranzacție prin DCC, trebuie să introduceți suma în RON, iar apoi să selectați DCC, conform instrucțiunilor. Din cauza diferențelor dintre ratele de conversie valutară, suma finală care îi va fi returnată clientului ar putea fi diferită de suma originală în moneda locală. Clientul va trebui anunțat de acest lucru înainte de inițierea procesului de returnare a tranzacției.