Permiteți-le clienților străini să plătească în moneda lor locală

Cu ajutorul conversiei valutare dinamice (Dynamic Currency Conversion - DCC) le puteți permite clienților dumneavoastră străini să plătească în moneda lor locală, atunci când folosesc carduri Visa sau Mastercard.

DCC Rozpoznání karet

Terminalul identifică tipul de card

Terminalele noastre de plăți pot identifica tipul de card de plată folosit de client. Nu este nevoie să verificați personal ce tip de card este in terminal.

Primiți bonus pentru tranzacțiile în moneda locală- DCC.

Pentru fiecare tranzacție de tipul DCC puteți primi bonus. Astfel, vă puteți mări veniturile cu aproximativ 10%.

DCC Provize pro obchodníka
DCC účtenka

„Doriți să plătiți în EURO sau RON?”

Oferiți-le clienților străini servicii de încredere care să le permită alegerea valutei în care vor să plătească. Aceștia vor putea vedea valuta selectată și conversia pe bon.

Lista monedelor acceptate

Ne propunem să creștem numărul de monede acceptate. În acest moment putem oferi peste 50 de monede, iar numărul acestora este în creștere.

Přehled DCC měn

Beneficiile DCC pentru client

Transparență

Plata în moneda selectată este procesată în contul clientului în același timp, fără costuri adiționale.

Rată de conversie reală

Conversia valutară în moneda locală a clientului este efectuată instant, în funcție de cursul valutar al zilei respective.

Confort

Clientul știe exact cât plătește pentru produse sau servicii. El nu va trebui să calculeze sau să aștepte să primească suma finală de la bancă.

Facturare mai ușoară

O modalitate mult mai ușoară de a ține evidența cheltuielilor din călătorii. Sumele nu vor mai trebui recalculate în funcție de cursurile valutare.

Întrebări frecvente despre DCC

Dacă clientul depune o plângere pentru o tranzacție cu cardul efectuată prin DCC, compania emitentă a cardului Visa sau Mastercard va transfera tranzacția din moneda locală a deținătorului de card în RON, înainte să vă încasăm suma pretinsă. Datorită diferențelor dintre ratele de conversie, suma finală reținută ar putea fi diferită de tranzacția originală în moneda sa națională. În astfel de cazuri, vă vom notifica în scris, înainte să vă debităm suma din cont.

Pentru a promova serviciul DCC, puteți folosi expresii precum următoarele:

  • „Doriți să achitați în euro sau în RON?”
  • „Suma totală este de 300,00 RON, sau 60,99 EUR. În ce monedă doriți să achitați?”

"Global Payments stabilește cursul valutar pentru fiecare zi, iar apoi îl aplică tuturor tranzacțiilor efectuate cu terminalul dumneavoastră de plăți. Acest curs este afișat înainte ca tranzacția să fie procesată de terminal. De asemenea, va apărea și pe chitanță, atunci când tranzacția este efectuată."

DCC poate fi folosit și pentru tranzacții care necesită așa numita pre-autorizare, de exemplu pentru cazarea la hotel sau închirierea unui autoturism. În acest caz, clientul va vedea cursul valutar actual pentru DCC, precum și suma convertită în moneda respectivă. Vă rugăm să aveți în vedere că atât cursul valutar final, cât și suma în moneda locală vor fi determinate la finalul perioadei de tranzacție, odată cu efectuarea check-out-ului sau terminarea serviciului. Clienții pot alege să nu utilizeze DCC la terminarea perioadei. Dacă acest lucru se întâmplă, vor trebui să se deplaseze la recepția hotelului sau a serviciului de închirieri.

Dacă îi returnați clientului o tranzacție prin DCC, trebuie să introduceți suma în RON, iar apoi să selectați DCC, conform instrucțiunilor. Din cauza diferențelor dintre ratele de conversie valutară, suma finală care îi va fi returnată clientului ar putea fi diferită de suma originală în moneda locală. Clientul va trebui anunțat de acest lucru înainte de inițierea procesului de returnare a tranzacției.