Dacă utilizați schema MIF++, sigur doriți să știți cât plătiți pentru o tranzacție cu cardul.

Schema MIF++ se bazează pe Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului European din 2015, și este obligatorie pentru toți furnizorii de soluții de plată. Avantajele acestui tip de facturare sunt transparența și corectitudinea. Fiecare tranzacție efectuată de client prin intermediul unui portal de plată online sau a unui terminal POS este supusă unei taxe compuse din trei părți:

Taxa de procesare a tranzacțiilor

Numită și Acquirer Fee (margine acceptator) - reprezintă comisionul Global Payments. Cu cât veți înregistra volume mai mari de tranzacții pe terminal, cu atât veți avea costuri mai mici pentru administrarea serviciilor.

Taxa băncii emitente a cardului

Numită și Multilateral Interchange Fee (comision interbancar) - această taxă este parțial reglementată pentru carduri private, până la maximum 0,2% din valoarea tranzacției pentru plățile prin carduri de debit și 0,3% din valoarea tranzacției pentru cardurile de credit. Alte carduri comerciale nu fac obiectul reglementărilor.

Taxa pentru companiile de carduri (de ex. Visa sau Mastercard)

Numită și Card Scheme Fee (cost de schemă) - constă într-o comision de tranzacție procentual și o taxă fixă de tranzacție. Acesta ține cont de tipul cardului (debit, credit), de compania emitentă (Visa, Mastercard) și de originea cardului (locală, internațională) cu care platește clientul. Valoarea sa este determinată de companiile de carduri, independent de Global Payments, și poate varia.

Exemplu calcul - plată domestică cu cardul

Clientul dorește să plătească o achiziție în cuantum de 100 RON. Deține un card de debit Visa emis pe contul său personal de către o bancă din România. Cât plătiți pentru tranzacția cu cardul?

Global Payments
0,89%

Banca emitentă a cardului

0,2%
Visa
0,10% + 0,07 RON

În total, veți plăti un procent de 1,26% (0.89% + 0,2% + 0,10% + 0,07 RON adică 0.07% din 100 RON)  respectiv 1,26 RON din valoarea tranzacției.
Alte costuri asociate serviciilor Global Payments se vor aplica conform listei de prețuri.